Besök av Musiklådan

By | december 1, 2010

128351394210361c87f4

Nyfiken på Musiklådan? Boka in ett besök! Då tar jag en fullmatad Musiklåda med mig och kommer och hälsar på er. Upp till 20 personer i alla åldrar kan pröva på att spela musik tillsammans utan några förkunskaper.

 

 

Musiklådans instrument låter harmoniskt tillsammans, eftersom alla klingande instrument är stämda i en E-pentatonisk skala. Trummor och rytminstrument låter lagom starkt utan att ta över och dominera, så att många kan spela tillsammans utan att öronen ramlar av. Vi spelar inte efter noter utan leker och improviserar tillsammans utan prestationskrav. I en barngrupp kan vi leka symfoniorkester eller rockband, i en vuxengrupp kanske vi väljer att måla en stad eller en årstid i rytmer och toner.

 

 

För barn:

Musiklådan kan öppna dörren till det musikaliska kladdstadiet där alla får leka, prova, ljuda. Barnen och personalen får helt fritt pröva sig fram bland Musiklådans instrument under min handledning. Ibland hamnar vi i en puls eller en rytm efter ett tag, och då kommer jag att försöka få gruppen att ”hänga på” så att alla börjar spela tillsammans. Ibland glider alltså prövandet över i ett spelande alldeles av sig självt. Musiken får pågå så länge det finns lust och inspiration. I bakfickan finns också olika musiklekar att plocka fram, som ljudlekar, härmning osv.

 

 

För vuxna:

På arbetsplatsen, konferensen eller personaldagen öppnar vi lådan med fokus på teambuilding. Vi väljer en gemensam bild eller ett tema, som vi uttrycker i rytm och toner. Tillsammans skapar vi musik i stunden – improvisation. En vanlig myt om musik är att improvisation är det svåraste man kan göra, men vi hävdar att det är det lättaste – ingenting kan ju bli fel när man inte har bestämt från början hur det ska låta! I improvisationen lär man sig att lyssna på de andra och känna efter vad man själv kan tillföra musiken.

 

 

Vad behövs?

En grupp människor, ett rum med stor plats på golvet och ca 1, 5 timmar av er tid. Pris efter överenskommelse, kontakta Mia Kempff, Musiklådan Jämtland på tel 070-6671008

www.musikladanjamtland.se E-post info@musikladanjamtland.se

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *