Beställ dokumentation från Gåvans förskola

By | juli 15, 2010

12601725704204d90467

Det går att beställa Gåvans dokumentation från oss utan kostnad. Personalen på Gåvan arbetade med Musiklådan som redskap under hela vårterminen 2009, och det arbetet dokumenterades fortlöpande. Om man vill veta mer om hur Musiklådan kan användas, eller söker inspiration till att arbeta runt improviserad musik med barn, så kan det här vara intressant läsning.

 

Beställ genom att mejla till info@musikladanjamtland.se så får ni dokumentationen som en PDF-fil med vändande mejl. Skriv ”dokumentation” i ämnesraden när ni beställer.

 

Om ni hellre vill ha dokumentationen på papper i ett brev på posten, så skriv det i mejlet och glöm inte att även skriva er postadress.

 

Föräldrakooperativet Gåvans Förskola ligger i Mörsil i Jämtland. Förskolan har 1 avdelning med plats för 17 barn, 1 -5 år, och är inriktad på utelek, friluftsliv och rörelse. Personalen ville utveckla sångstunden med sina vanliga barnsånger, och på olika sätt få in mer musik i sin pedagogiska verksamhet. Gåvan fick låna en Musiklåda av oss under en termin för att spela och sjunga ihop med barnen.

 

Personalen fick en introduktion till Musiklådan på en workshop som leddes av Ulf Jederlund, musikpedagog och –terapeut som byggde och utvecklade Musiklådan under drygt 20 år. Sedan satte de igång med ett inspirerat musikarbete, och dessutom dokumenterades alla sessioner med barnen i både ord och bild. Det är detta dokument som ni nu gärna får beställa och ta del av.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *