Vem vill ta över Musiklådan?

Vi söker efter någon eller några som vill fortsätta att tillverka och sälja Musiklådan och dess unika instrument (och kanske också arbeta med musik & barn i Musiklådans anda?). Ni behöver en verkstad och kunskaper i musik, sinne för affärer och web-kunskaper är också bra att ha. Vi har mallar och jiggar för tillverkningen, och… Read More »

Musiklådans röda trummor

Nu har jag vart och hämtat alla 124 nylackade röda trummor så nu har vi äntligen alla storlekar av Musiklådans röda trummor i lager igen . Lackfirman Eskorten i Östersund har som vanligt gjort ett kanonjobb, tack för det!

Musikstunder utomhus

Sedan slutet av april har jag sjungit med en massa barn på Frösön varje torsdag. Fem av de förskolor som deltog i LUSTkarnevalen i höstas ville jobba mer med mig, och de kom också med idén att vara utomhus med musikstunderna. De barn som vill delta i sjungande och spelande kan göra det, och de… Read More »

Karneval!

  September och oktober jobbade jag med 150 förskolebarn på Frösön och deras pedagoger. Vi jobbade med tema ”Karneval”, och runt en låt som jag hade skrivit för det här. Låten är en ”rop & svar” – låt, där en sjunger före och resten upprepar frasen. Ett jättebra sätt att få alla att känna sig… Read More »

Trumbygge

Nu är vi äntligen igång med nästa serie av Musiklådans röda trummor! 100 trumstommar står uppradade i musikfabriken, så i höst kommer vi tillbringa många timmar med att borra, sickla, slipa osv. Framåt november är det dags att skicka hela högen på lackning, så de får sin fina röda färg. Återkommer när de är klara

Låtskrivarprojekt med årskurs 2

I maj fick jag glädjen att jobba ihop med åk2 på Östbergsskolan igen. Vi hade träffats under Skapande skola-projektet ”MusikaliskInspiration” året innan. På frågan till eleverna om det fanns idéer på ett egetSkapande skola projekt året efter, svarade många att de ville jobba mer ihopmed mig och Musiklådan. Bara en sån sak… det kan ju bara… Read More »

Ny höst, nya produkter och ny prislista

Höstens nyhet är maraccas från Pacay-trädet, naturligt växande bönskidor som man använder som rytminstrument. Jag har haft en sådan i min Musiklåda länge, av något barn döpt till ’Tomteskidan’ eftersom den ser ut som en liten skida Nu fanns de att beställa via Rainstick Trading i England som jag handlar med, så jag tog hem… Read More »

Grafisk notation!

I projektet ”Modiga Barn” i Åre Kommun, jobbar jag mest med förkolebarn 1 – 5 år, och så några förskoleklasser (6-åringar). Men en tvåa kommer jag att ha framöver, och jag har funderat en del över hur jag ska lägga upp det, eftersom jag tror att vi kan komma ganska långt på 5 träffar. Det… Read More »

Kluriga barn och flygande tanter

Den senaste tiden har jag fått flera bra förslag av de barn jag har spelat med. Först var det en kille på Tavelbäckens skola som tittade sig kräset omkring bland instrumenten och sedan frågade: ”Har du ingen harpa?”   Han lät uppriktigt förvånad, och jag tappade hakan. ”Öhhh, näe tyvärr, men det var ingen dum… Read More »

Inspirerande läsning

Så här skriver Peter Nilson i sin bok ’Ljuden från kosmos': ’Det har hänt ett och annat på sistone som väcker nya tankar kring musik, vad den egentligen är och varför den existerar. Människans egenart som musikskapare har satts i fråga. Vi börjar ana att musik kan vara något helt annat än vi trodde. Det… Read More »