Musik i gröngräset

By | januari 24, 2012

131738287400c52c2891

För några dagar sedan blev jag brutalt påmind om vad som händer när man spelar musik i ett för litet rum som dessutom har väggar av sten. Plötsligt låter Musiklådans ganska lågmälda instrument alldeles hemskt, frekvenserna viner som kulor genom luften och man hukar sig och famlar efter öronpropparna.

 

När jag hade haft de två mindre grupperna, med 10-11 barn i taget, så var det dags för lunch och sedan skulle alla samlas och spela tillsammans. 23 spelande barn i ett gammalt skyddsrum…

 

Det löste sig. Vi hade tur för det var uppehåll ute och jag beslutade raskt att förlägga den sista timmen utomhus. Släpade upp lådan och dukade upp smörgåsbordet av musikinstrument på gräsmattan. Sedan hade vi en av de finaste timmarna jag har haft med en stor grupp, vilka underbara ungar och vad fint vi spelade. Tack till barnen och personalen på Odenslundsskolan!

 

Trevliga sessioner också på Storvikens skola och Tavelbäcksskolan, det blev både karnelvalståg och en fantastiskt fin improvisation runt årstiderna, innan veckan var slut.

Trevlig Helg!

Mia Kempff, Musiklådan Jämtland

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *