Musik med barn

By | januari 24, 2012

12726242752d29a84c70

Den här lilla boken är en fantastisk inspirationskälla för alla som jobbar, eller vill jobba, med musik och barn. Den gavs ut för första gången 1979 och senaste upplagan trycktes 1992. Den har blivit svår att få tag på i vanliga bokhandeln, men du kan beställa den av oss.

 

Författaren och musikläraren Nils Lindgren berättar engagerat om sitt arbete och sina tankar om det ”musikaliska kladdstadiet”, alltså att få kladda med ljud precis som man får kladda med färger.

 

Boken känns ständigt aktuell med sitt budskap att låta barnen få skapa och leka fram musik utifrån sin egen lust och nyfikenhet. Vi vuxna har så lätt att halka in i det gamla mönstret av att ”lära ut” musik, som sedan barnen ska framföra så att VI tycker att det låter bra. Här får man massor av inspiration och konkreta idéer till hur man kan jobba på ett annat sätt.

 

Musiklådan, vårt flaggskepp, skapades på 1970-talet just utifrån de erfarenheter man kan läsa om i boken. Instrumentsatsen består av instrument som klingar bra tillsammans, både harmoniskt och med lagom volym. Det gör att både barn och vuxna kan spela tillsammans utan några förkunskaper. Det gör också att t.ex. förskolepersonal spelar på samma villkor som barnen, och att man tillsammans utforskar ljuden och musiken. Den vuxnes roll blir mer av gruppledare än musiklärare.

 

Musik med barn kostar 120 kr inklusive moms & porto, beställ boken här!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *