Musiklådan möter ettorna 2012

By | oktober 5, 2012

13494515539d11c78179

Swooooosh! Tiden går fort när man har roligt. Terminen är i full gång, och jag har redan varit ute med Musiklådan på 10 skolor i Östersunds kommun. Det blev en repris i höst på Skapande Skola-projektet Musiklådan möter 1orna, till min stora glädje.

 

Det är grymt tacksamt att åka omkring och spela enkel musik med ett gäng 7-åringar, och i år funkar det ännu bättre med nya, genomtänkta gruppindelningar. Max 22 barn i stor grupp gör att alla kan uppfatta och hänga med i grundpuls och vändor. Och jag får själv tänja mina gränser, och därmed utveckla min lyhördhet och förmåga att improvisera.

 

I förra veckan träffade jag en grupp, och en av pojkarna verkade helt ointresserad. Han gick och lade sig i soffan i rummet där vi höll till och la en stor kudde över huvudet för att slippa höra eländet, som han sa. Efter en kvart ålade han sig sakta ned på golvet, ålade vidare runt rummet i långsam takt, höll sig under borden så vi inte skulle se. Strax innan vi slutade, tog han upp ett rytm-ägg och skakade det lite tyst och försiktigt. De sista 5 minuterna deltog han med liv och lust. När vi sedan samlades allihop för att spela tillsammans var han med hela tiden, helt fokuserad. Vilken glädje!

 

Samtidigt som projektet i Östersund, har jag också börjat med ett spännande projekt här i Åre Kommun som heter ”Modiga Barn”. Mer om detta nästa gång! /Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *