Musiklådan på Vallaskolan

By | januari 24, 2012

13167685211131130888

I tre dagar har jag huserat i Vallaskolans fina sporthall med Musiklådan. Det fanns gott om svängrum vill jag lova. Jag har spelat med runt 70 ungar och den här veckan kan jag påstå att alla verkligen har deltagit – superkul!

 

Jag har inlett programmet som förra veckan, sedan har vi kört en namnsång innan det är dags att prova instrumenten. Det är nämligen väldigt viktigt för mig att lära mig barnens namn eftersom vi senare kör låten ”Nu spelar vi tillsammans” . När alla har provat instrumenten fritt i 20-30 minuter så smyger jag iväg och hämtar min gitarr. Sedan hänger jag på barnens egna rytmer och toner, och försöker att få gitarren att låta så bra som möjligt med det som ungarna redan spelar.

 

När vi jammat så ett tag, så har jag en melodi och text med orden ”Nu spelar vi tillsammans” som jag sedan ändrar allteftersom jag sjunger om vad/vilket instrument som varje barn spelar på (”Adam spelar amadinda…”).

 

De flesta gillar när jag sjunger deras namn och instrument, några bryr sig inte ett dugg. Men jag tänker alltid på att välja ett barn som utstrålar självklarhet och säkerhet för den första versen, alternativt sjunger jag om fröken först. För nån gång har det första barnet som jag har sjungit om blivit väldigt generat och det är ju verkligen inte meningen!

 

På teckningen ovan har Emma ritat när jag spelar ihop med dem som står och spelar runt amadindan. Emma går i en klass jag träffade förra veckan, jag har inte hunnit få bilderna från Vallaskolan ännu.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *