Musikstunder utomhus

By | maj 27, 2015

Sedan slutet av april har jag sjungit med en massa barn på Frösön varje torsdag. Fem av de förskolor som deltog i LUSTkarnevalen i höstas ville jobba mer med mig, och de kom också med idén att vara utomhus med musikstunderna. De barn som vill delta i sjungande och spelande kan göra det, och de som hellre vill leka kan göra det – men får ändå med sig musiken på avstånd. Himla fiffigt, tycker jag.

På en förskola där jag hade musikstunder inomhus för några år sedan, så var det alltid två ungar som sprang runt, runt, runt våran ring på golvet medan vi sjöng. De verkade fullt upptagna med sin lek. Efter sommaruppehåll kom jag tillbaka, och ”springarna” satte sig direkt i ringen och (visade det sig) kunde varenda sång, varenda text. De hade lärt sig i rörelse. Och jag lärde mig helt konkret av dem, att olika människor har olika sätt att lära in saker. Jag tror INTE att ungar överlag lär sig mer eller bättre om de sitter still, utan för vissa är det en ren plåga att försöka lära sig något utan att få använda kroppen.

Hursomhelst, förskolan Videgården har fyllt 40 år under vår ”allsångsperiod” och jag var där och ledde karnevalståget http://www.op.se/jamtland/ostersund/festligt-firande-pa-forskolans-dag

Ebbas bild av Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *