Nya Claves i lager

By | januari 25, 2010

12588274102b0905448b

Nu är våra första egentillverkade Claves färdiga, de är gjorda av björk, är 20 cmlånga och har en diameter på 25 mm. De är rödbetsade med en miljövänlig, vattenbaserad bets och sedan slutbehandlade med linolja.

 

De ger en mjuk och medelljus klang utan starkt klickljud. De är inte speciellt volymstarka, något som vi eftersträvar i tillverkningen av alla Musiklådan-instrument. När 20 barn sätter igång och spelar på alla instrumenten, på en och samma gång, kan det vara en fördel.

 

Claves (som MA Numminen översatte till rytmenpinne) måste vara ett av de allra äldsta instrumenten. Kanske redan våra förfäder på stenåldern gick loss och kompade sig själva med ett svängigt bossasound. Mina egna bästa Claves är två pinnar som jag hittade på gatan i Port of Spain på Trinidad under karnevalen 1998. Jag gissar att det är bitar av ett trasigt kvastskaft, men de tjänade mig otroligt väl under tre dagar i karnevalståget.

 

Vi valde att tillverka våra egna Claves av svensk björk istället för att importera färdiga instrument tillverkade av regnskog. Det tar tid, vilket gör att priset blir något högre på de här än de vi har sålt innan, 160 kr paret. Å andra sidan får du som köper dem handgjorda instrument tillverkade i Sverige. Och ett litet erbjudande – fram till årsskiftet får du beställa våra nya Claves till det gamla priset 80 kr inklusive moms.

 

//Mia

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *