Om att spela med armarna i kors

By | januari 24, 2012

1322144415b1dd16a820

Nu har tiden swischat förbi sådär fort som det går ibland. Mitt i Skapande Skola-projektet kom det en beställning på en Musiklåda till Kalmar, så Jörgen och jag har jobbat i skift på kvällarna för att få den klar. Vi har ju inga färdiga lådor på lager, men alla bitarna finns förstås. När någon beställer ett instrument, eller en komplett Musiklåda, så bygger vi hop bitarna, sätter skinn på trummorna, finslipar och oljar amadindan, limmar träkulor på spelpinnar osv.

 

De senaste veckorna har jag besökt 11 skolor och spelat med en hel massa barn. Det har varit kul, kaotiskt, svängigt, stökigt, ibland lätt och ibland svårt. Några möten har etsat sig fast, som tex pojken som lärde mig spela amadinda  med armarna i kors. Det gick riktigt bra, och så såg det trixigt ut dessutom (showmanship!).

 

Sedan var det tjejerna i Orrviken som gärna ville dansa också. Vår cirkus-improvisation fick utökas med ett energiskt gästframträdande av danstruppen Orrflickorna – total succé. Sedan dess frågar jag alltid om det finns några gästartister som vill göra ett dansnummer? Ella ovan har ritat sin upplevelse av mitt besök, visst är det toner som stiger mot skyn?

 

Dennis lärde mig göra judo-kullerbyttor när jag var clown, och Moa tipsade mig om att en lindansare aldrig ska titta nedåt – alltid rakt fram. Tack ska ni ha! Flera barn i Östersund har själva erfarenhet av cirkus eftersom anrika Cirkus Kul & Bus har verksamhet i stan. Härligt att hitta ett tema för musik-improvisation som alla barn kan relatera till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *