Sista veckan i Östersund

By | januari 24, 2012

1323249234df468b070b

Vecka 48 var sista veckan på Skapande Skola-projektet ”Musiklådan möter Ettorna” och jag besökte 3 skolor. Denna vecka knyter jag ihop säcken, städar lådan och alla instrument och skriver en utvärdering som jag kommer lägga ut framöver.

På teckningen ovan har Ronja i Brunflo ritat när jag sjunger och spelar min låt Laj Vie Laj alldeles i början av mitt besök. Det är ett så smickrande porträtt så jag kunde inte motstå att lägga ut det. Och jag bara älskar hur hon har synliggjort min sång, det ser ut som en flod, ett flöde.

 

De senaste besöken har jag tagit med mig fler tyger än förut, dels för att kunna dämpa upp skramliga lokaler, dels för att få lokalerna att byta skepnad en aning. I vissa lokaler där akustiken är hård och bullrig så kan det göra underverk med några tyger på väggarna. Mina favoriter har blivit gamla ull-gardiner, tillräckligt lätta för att enkelt tejpa upp på väggen, men tillräckligt tjocka för att absorbera ljud. Finns på loppis för en spottstyver – ett tips om ni ska spela med många barn i en skramlig lokal. Bäst är förstås att vara i en lokal dämpad med akustikplattor.

 

I Marieby blev det fart på Cirkus-improvisationen vill jag lova! Redan innan mitt första ”trick” så ville nästan alla ungar vara med som gästartister: ”Jag vill hjula!” ”Jag vill vara clown!”

 

Det blev fantastiskt fina nummer med en massa ungar som hjulade omkring medan några av oss spelade cirkusmusik på instrumenten. Sedan hade vi en danstrupp, och sist så gjorde en akrobatisk flicka ett supersvårt trick med att lägga benen över huvudet. Då fick vi spela spännande musik, svagt men fort, och en trumvirvel som ackompanjemang.

 

Jag avslutade veckan med ett besök på Föräldrakooperativet Tummelisa och spelade med en grupp 1-3-åringar, och sedan en grupp 4-5-åringar. Det kändes lätt som en plätt och bara härligt att backa tillbaks lite i åldrarna igen. Men oj vad jag kommer sakna alla 7-åringar! Ser redan fram emot vårvinterns arbete i Åre Kommun när jag och 2 till ska genomföra projektet ”Språklust & Musikglädje” för Åre Kommuns andreklassare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *