Skapande skola – Musiklådan möter 1orna

By | oktober 21, 2011

131460920347b63f828b

I mitten av september startar Skapande Skola-projektet ”Musiklådan möter ettorna” i Östersunds kommun. Under hela hösten kommer jag att åka runt på skolorna i kommunen och improvisera musik i grupp tillsammans med alla 1a-klassare.

 

Det känns fantastiskt roligt att få använda mina erfarenheter som rock- och bluesmusiker på det här sättet. När jag jobbar med Musiklådan ställer jag mig till förfogande som medmusikant till barnen. Jag lär inte ut något, men jag försöker lotsa gruppen till en glädjefull upplevelse av att spela tillsammans. I improvisationen är vi jämlikar; inget kan bli fel när vi inte har bestämt från början hur det ska låta.

 

Musiklådan innehåller en instrumentsats om 28 instrument som låter bra tillsammans. Man kan säga att instrumenten gör det möjligt för alla, barn som vuxna, att spela tillsammans i harmoni och i lagom volym utan några egentliga förkunskaper. Den musik man då spelar skapas i stunden, med alla deltagare som medskapare till musiken. Musiken kan bli svängig, mystisk, tramsig eller kaotisk, helt beroende av vad gruppen har att uttrycka för dagen.

 

Min ambition är att fortlöpande berätta här på bloggen om hur det går under hösten. På bilden ovan har Disa, 7 år, ritat hur det ser ut när vi spelar tillsammans. Jag hoppas få fler fina teckningar att visa framöver J

 

Välkommen att kika in här på bloggen då & då!

Mia Kempff, Musiklådan Jämtland

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *